Lupasin laittaa tänne jonkunlaista ohjetta, siitä miten olen tehnyt nuo minialbumini. Toki valmiista chipboardalbumeista tulisi siitimmät ja hienommat, mutta pidän itse siitä, että tekeleissäni on käsillä tekemisen jälki. Toivottavasti kuvista ja tekstistä selviää idea.

Aloitetaan ihan tavallisilla käytetyilla kirjekuorilla, kerrankin laskuista on jotain iloa=). Blogini albumeihin olen käyttänyt neljää kuorta, onko tuo koko nyt C5 vai mikä. Tästä määrästä kuoria tulee 14 sivua + kannet. Kannet kannattaa päälllystää jollain tukevammalla pahvilla, ja vasta sen jälkeen päällystää paperilla.

Kuorien läppien täytyy säilyä ehjinä avattaessa, jotta ne saa liimattua kiinni siististi.

Liimaa kuorien läpät kiinni ja taita kuori keskeltä puoliksi.

Leikkaa kolme samansuuruista suikaletta kartongista ( jämä palat käyvät mainiosti ), mallissa olen käyttänyt kirkkaansinistä kartonkia, sillä sivuista tulee etupäässä sinisiä. Suikaleiden pituus määräytyy taitettujen kuorien pidemmän sivun mukaan. Leveyden voit määrätä itse. Taita suikaleet pitkittäin puoliksi. Laita kaksipuolinen teippi molempiin ulkoreunoiuhin. Ja niin kuin kuvasta näkyy, hätä keinot keksii. Jouduin leikkaamaan leveästä teipistä paloja, kun kapea loppui juuri sopivasti.

Liimaa kuoret ja suikaleet toisiinsa kuvan mukaisesti. Laita joka toinen kuoren läppä alas ja joka toinen ylös, jotta toisesta päästä ei tule paksumpi.

Tässä näkyy paremmin tuo haitarimainen rakenne.

Kuvaa sisäpuolelta. Yksinkertainen malli vai mitä? Tässä vaiheessa olen yleensä käynyt kaikki reunat läpi musteella, maku asia on mitä mustetta käyttää. Itse suosin Distress Ink musteita, erityisesti pidän Vintage Photo-väristä. Ja sitten ei muuta kuin luovuus irti ja albumia koristelemaan.